معرفی سطح های آموزش زبان ترکی
سطح های زبان ترکی استانبولی طبق آیین نامه (CEFR) اروپا در سطح مبتدی یا مقدماتی (A)، متوسطه (B) و پیشرفته (C) دسته بندی می گردند. در مقاله معرفی سطح های زبان ترکی استانبولی به جزئیات سطوح این زبان پرداخته شده است.
چرا یادگیری زبان ترکی استانبولی بسیار آسان است ؟
زبان ترکی استانبولی از نظر ساختاری شباهت های زیادی با زبان فارسی دارد .
- زبان ترکی استانبولی مذکر و مونث ندارد
- زبان ترکی استانبولی همانند زبان فارسی دارای 6 شخص می باشد .
- صرف فعل در ترکی استانبولی همانند فارسی با چسباندن شناسه به انتهای فعل انجام می شود .
- حالت استثنا در کلمات بسیار کم است .
روش های آموزش زبان ترکی استانبولی
متدهای آموزش زبان ترکی استانبولی در آموزشگاه ایساتیس بسیارگوناگوناست اما این روش ها در یادگیری افراد مختلف نیز متفاوت است، لزا در دوره آموزش زبان ترکی در آموزشگاه زبان ایساتیس از متدهای روز دنیا در کلاس های آموزش زبان ترکی استانبولی توسط مدرس سرکار خانم مهسا اروجی برگزار می شود، و در کوتاه ترین زمان بیشترین بازخورد دارد.
برای شروع آموزش زبان ترکی به چه نکاتی توجه شود!
یادگیری یک زبان جدید مزایای بسیار زیادی برای شما دارد. با یادگیری زبان، روزنه جدیدی از ارتباطات برای شما باز می شود و می توانید با مردم کشورهای دیگر ارتباط بگیرید و فرصت های کاری و تفریحی جدیدتری را پیدا می کنید و یا می توانید در رشته تحصیلی مورد نظر خود در کشور دیگر به مطالعه بپردازید؛ البته مهم است. که چه زبانی را یاد بگیرید.
می توان گفت، دانستن بیش از یک زبان در دنیای امروز تقریباً حیاتی است. امروزه اکثر شرکت ها جهانی هستند و تقاضا برای استعدادهای چند زبانه زیاد است. بهتر است بدانید که تنها یادگیری زبان انگلیسی دیگر یک امتیاز نیست و بیشتر شرکت های بین المللی به جز انگلیسی به زبان های دیگری نیز احتیاج دارند. در حال حاضر یکی از زبان های پرکاربرد در جهان به خصوص برای ما ایرانیان ترکی استانبولی است . به دلیل همسایه بودن ایران با ترکیه و نیز اتصال این کشور به اروپا یادگیری زبان ترکی استانبولی می تواند فرصت های بسیاری را برای ما به وجود بیاورد. از طرف دیگر اگر قصد مسافرت و گردش توریستی به ترکیه را نیز دارید یادگیری ترکی در طول سفر کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد.
ترکی یکی از قدیمی ترین زبان های دنیا است و قومیت های زیادی به این زبان صحبت می کنند. کسانی که می خواهند ترکی یاد بگیرند باید ابتدا این را بدانند که ترکی زبانی نیست که آنطور که نوشته شده خوانده شود؛البته تفاوت چندانی بین املا و خواندن در مقایسه با زبان های دیگر وجود ندارد.
با این حال، تفاوت هایی بین زبان نوشتاری ترکی و زبان گفتاری وجود دارد. به ویژه، عبارات فعل زمانی که نوشته می شوند هرگز خوانده نمی شوند و ساختارهای صوتی مختلف را در زبان گفتاری نشان می دهند. برای یادگیری زبان ترکی استانبولی روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایبی دارند که برای یادگیری بهتر باید این روش ها بررسی شده و بهترین راه نسبت به سن، تحصیلات و شخصیت فرد تحت آموزش انتخاب شود.
روش های یادگیری زبان ترکی استانبولی
برای درک بهتر و یادگیری راحت تر زبان ترکی توجه به چند روش و نکته حیاتی می باشد بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم حتما مقاله بهترین روش یادگیری زبان ترکی استانبولی را مطالعه کنید.
معرفی کتاب های آموزش زبان ترکی استانبولی
زمانیکه تصمیم گرفتید وقدمی برای یاد گیری این زبان گذاشتید مرحله اول برای شروع تهیه کتاب جامع و معتبر برای آموزش زبان ترکی است.
کتاب Yeni Hitit:
این کتاب تمامی مراحل آموزشی کاملا به صورت مرحله ای گنجانده شده است ، این محصول در ۳ جلد تالیف شده است این کتاب معروف تمامی جملات خاص و کاربردی در گفت و گوهای روزمره را به شما آموزش می دهد و همچنین با تمرین و تکرار مناسب باعث هک شدن جملات در مغز می شود.
مجموعه کتاب های Türkçe okuyorum:
این کتاب ها چاپ سیاه و سفیدی دارند و از سال ۱۳۹۷ چاپ و وارد بازار شده اند، این سری کتاب ها ۱ جلدی هستند و مانند تمامی کتاب های آموزشی معتبر دنیا دارای CD آموزشی است، که در تلویزیون و کامپیوتر قابل اجرا می باشد، این کتاب ها به شما در قبولی و کسب نمرات بالا در آزمون های مختلف ترکی کمک می کنند تعداد صفحات آن ۷۰ صفحه است و در طی هر جلسه آموزشی زبان آموز یک مبحث را کامل یاد می گیرد و حتی در مراکز معتبر با پرسش و پاسخ به بهتر شدن وضعیت یادگیری فرد نیز کمک می کنند. قطعا برای یادگیری هر چه بهتر و سریع تر این زبان شما به همراه این کتاب ها باید در دوره های آموزشی مختلف نیز شرکت کنید.
مجموعه کتابهای Istanbul
کتابهای آموزش زبان ترکی استانبولی که در آموزشگاه زبان ایساتیس به صورت اختصاصی در تمام دوره ها از این کتاب برای تدریس زبان ترکی استانبولی استفاده میشود این کتاب جامع بهعنوان یک دوره آموزشی کامل 5 سطحی برای یادگیری ترکی از مقدماتی تا پیشرفته برای زبانآموزانی که هیچ آشنایی با زبان ترکیهای ندارند بسیار مناسب است. هر سطح دارای یک کتاب اصلی، کتاب تمرین و CD فایلهای صوتی است. هر کتاب 6 درس دارد که شامل بخشهای مختلفی برای آموزش گرامر، مکالمه، نوشتار و مهارت شنیداری است.
آموزش ضمایر زبان ترکی استانبولی
یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین مسایلی که در آموزش هر زبانی به آن پرداخته می شود ضمایر آن زبان هست ضمایر ترکی افراد نسبتا آسان است؛ اما ضمایر این زبان برای اشیا کمی سخت تر است.
Biz =ما
|
Ben = من |
Siz =شما |
Sen =تو |
Onlar =آنها |
O=او |
Bunlar =اینها
|
Bu = این |
Şunlar اینها، انها |
Şu=این، آن |
Onlar =آنها |
O=او، آن |
مهمترین مشکلی که در آموزش ضمیر زبان ترکی استانبولی وجود دارد مربوط به ضمیر şu است در واقع این فقط خارجی ها نیستند که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. یک مطالعه زبانشناختی نشان می دهد که حتی کودکان بومی زبان نیز برای یادگیری سیستم ضمیر سه جانبه تلاش می کنند، بنابراین کودکان اغلب تا مراحل بعدی رشد از این ضمیر به اشتباه استفاده می کنند. همچنین، در حالی که افراد بومی بزرگسالان همیشه از ضمیر به طور خودکار استفاده می کنند، معمولاً نمی توانند نحوه استفاده صحیح از آن را توضیح دهند و این ضمیر اغلب توسط معلمان و کتاب های درسی ترکی به عنوان نوعی طبقه متوسط بین «این» و «آن» توضیح داده می شود.
یعنی اغلب به عنوان دورتر از چیزهایی که با «bu» به آنها ارجاع داده می شود و نزدیکتر از چیزهایی که با «o» ارجاع می شوند توضیح داده می شود. اگرچه این توضیح رایج منطقی به نظر می رسد، اما دقیق نیست .ضمیر şu به جای اینکه یک دسته میانی در بین «نزدیک» و «دور» باشد، در درجه اول برای جلب توجه شنونده به یک شی یا مفهوم جدیدی استفاده میشود که قبلاً ذکر نشده است و یا در حال حاضر مورد توجه نیست.
به عنوان مثال: اگر یک ترک زبان بومی در استانبول سوار اتوبوسی شلوغ در استانبول شود، و بخواهد کارت اتوبوس را به طرف جلوی اتوبوس بفرستد تا راننده کارت بکشد معمولاً روی شانه فرد مقابل ضربه می زند و می پرسد:
میتونی اینو بگیری = Şu nu alır mısın
آموزش گرامر زبان ترکی استانبولی
بدون شک یکی از اصول درست صحبت کردن هر زبانی آموزش گرامر آن است زبان ترکی استانبولی نیز از این امر مستثنا نیست. اگرچه شاید به نظر برسد که زبان ترکی استانبولی سخت است اما جالب است بدانید که این زبان از قوانین ثابتی پیروی می کند . استثناهای گرامری نسبتا کمی در این زبان وجود دارد، و املای آن بسیار ساده است، شاید فکر کنید تلفظ های این زبان سخت است اما به زودی متوجه خواهید شد که هر حرف دقیقاً با یک صدا مطابقت دارد، که وقتی به آن فکر می کنید به طرز طراوت آوری منطقی است.
نکاتی در مورد گرامر زبان ترکی
نکاتی در مورد آموزش گرامر زبان ترکی استانبولی باید بدانید هیچ حرف معین یا نامعینی مانند the یا an ، هیچ جنسیت دستوری، و هیچ ضمایر در این زبان وجود ندارد.
بسته به تعداد اسم ها نیز تغییری به وجود نمی آید. “سیب” صرف نظر از اینکه یک یا سه عدد باشد فقط “سیب” است. همچنین، اگر به حروف لاتین عادت دارید، دیگر مجبور نیستید یک الفبای کاملاً جدید یاد بگیرید. زیرا حروف این زبان در اکثر موارد شبیه حروف انگلیسی است. زبان ترکی با لهجه های بسیاری در سراسر دنیا صحبت میشود. گاها این لهجه ها آنقدر متفاوت است که شاید کسی که زبان ترکی استانبولی را آموزش دیده است نتواند زبان یک ترک دیگر را متوجه شود؛ اما مطمئنا اگر این زبان را به خوبی یاد بگیرید، تا حد زیادی آموزش لهجه های دیگر برای شما آسان تر خواهد شد. زیرا در این حالت تا حدودی با حروف و نیز گرامرهای حاکم بر این زبان آشنا می شوید.
آموزش زبان ترکی استانبولی آنلاین
آموزش زبان ترکی استانبولی می تواند به صورت حضوری و آنلاین صورت بگیرد. با شروع کرونا و فراهم شدن بسترهای پیشرفته برای آموزش آنلاین، در حال حاضر این نوع آموزش طرفداران بسیاری دارد.
میتوان گفت هر یک از روش های حضوری و آنلاین مزایا و معایب منحصر به خود را دارند؛ بنابراین هر کس با توجه به موقعیت خود می تواند روش آموزش خود را انتخاب کند. آموزش حضوری با توجه به ارتباط چهره به چهره زبان آموز و سایر و زبان آموزان و همچنین معلم صمیمی تر و نزدیک تری به وجود می آورد؛ البته این ارتباط چهره به چهره در آموزش آنلاین به وسیله بستر های تصویری آموزش تا حدودی حل می شود. باید توجه داشت افرادی وجود دارند که نمی توانند به صورت حضوری در کلاس های زبان شرکت کنند؛ به عنوان مثال افراد شاغل که تایم کاری آنها با کلاس های حضوری کنتاکت دارد و یا خانم هایی که فرزند کوچک در منزل دارند و افرادی که رفت و آمد برای آنها به کلاس های حضوری سخت است به راحتی می توانند از کلاس های آنلاین آموزش استفاده نمایند.
در حالت کلی می توان گفت اموزش انلاین فاصله ها را نیز از بین برده است. به عنوان مثال شما قبلاً فقط می توانستید در شهری که حضور دارید به کلاس بروید و اگر دوست داشتید از کلاس های پیشرفته در شهرهای دیگر استفاده کنید یا این امکان وجود نداشت و در صورت وجود امکان رفت و آمد بسیار سخت و پرهزینه بود؛ اما استفاده از کلاس های آنلاین باعث شده است این فاصله ها از بین برود و افراد به راحتی بتوانند از کلاس های هر استاد که دوست دارند در شهرهای مختلف و یا حتی کشورهای دیگر استفاده کنند؛ بنابراین می توان گفت آموزش های آنلاین بسیار جدید و مناسب برای بسیاری از افراد پر مشغله و افرادی است که قبلاً توانایی شرکت در کلاسهای حضوری را نداشتند به وجود آورده است.
آموزش زبان ترکی استانبولی نیز از این امر مستثنا نیست در حال حاضر آموزشگاه های بسیاری وجود دارند که زبان ترکی استانبولی را به صورت آنلاین تدریس می کنند و کسانی که تمایل دارند با فراغ بال میتوانند از این کلاسها استفاده کنند.
اپلیکیشن زبان استانبولی
به دلیل فرار بودن زبان ترکی آموزش به صورت آنلاین و استفاده از اپلیکیشن زبان ترکی می تواند به شما زبان آموز در یادگیری لغات و گرامر کمک کند امروزه اپلیکیشن های مختلفی معرفی شده اند.خارج از محیط آموزش با در اختیار داشتن فایل های صوتی و ویدیو به پیشرفت شما در امر آموزش یاری می کند.
آموزش زبان ترکی استانبولی برای مبتدیان
آموزش زبان ترکی استانبولی برای مبتدیان به روش های گوناگونی امکان پذیر است. یکی از بهترین روش هایی که در حال حاضر توصیه می شود و برای کودکان کاربرد بسیاری دارد، استفاده از کارتون های خارجی است. برای مثال اگر دوست دارید کودکان از هم همان ابتدا دو زبانه شود و زبان ترکی استانبولی را یاد بگیرد بهتر است از کودکی برای او کارتون های ترکی استانبولی پخش کنید. با این روش کودک به طور ناخودآگاه زبان را یاد خواهد گرفت و به صورت نیتیو آن را حرف می زند؛ البته این روش تنها برای افراد با سنین پایین بازدهی بالایی دارد. هرچه سن کودک بالاتر رود این روش کم اثر تر خواهد بود.
اگر سن شما بالاتر است و دوست دارید زبان ترکی استانبولی را یاد بگیرید و هیچ پیش زمینه ای در این مورد ندارید مطمئناً استفاده از کلاس های معتبر این زبان قابل توصیه است. موسسه هایی که از روش های استاندارد برای آموزش زبان ترکی استانبولی استفاده می کند پیشنهاد خوبی هستند. این موسسات با بهره گیری از روش های علمی میتوانند یادگیری زبان ترکی استانبولی را با سرعت و کیفیت بالا برای شما تضمین کنند.
دوره های آموزشی زبان ترکی استانبولی در آموزشگاه زبان ایساتیس
کلاس های آموزش زبان ترکی استانبولی در اموزشگاه ایساتیس درپکیج های مختلفی توسط آموزشگاه زبان ایساتیس برگذار میشود به شرح زیر می باشد:
پکیج عمومی آموزش زبان ترکی استانبولی همراه با کتاب “istanbul” در 3 سطح A_B_C که هر سطح شامل 2 کتاب می باشد .A1_A2_B1_B2_C1_C2 پکیج عمومی سطح A1وA2 در60 جلسه ، سطح B1_B2 جلسه ، سطح C1_C2 جلسه 70می باشد.(که البته سطح 3 یا C برای تحصیل در مقاطع بالای دانشگاهی در کشور ترکیه است هر ترم شامل 12 جلسه می باشد.
پکیج خصوصی آموزش زبان ترکی استانبولی
لازم به ذکر است کلاس های خصوصی هر ترم ۱۰ جلسه و هر جلسه ۱/۵ ساعته می باشد.
آزمون های معتبر آموزش زبان ترکی استانبولی
آزمون تومار به عنوان یکی از معتبرترین آزمون های زبان در ترکیه شناخته می شود و بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان خارجی که قصد ادامه تحصیل و کار در ترکیه را دارند برای نشان دادن مهارت های زبانی خود در این آزمون شرکت می کنند. در این بخش به معرفی آزمون تومر و چند نکته مهم درمورد آن پرداخته شده است.
آزمون تومر:
آزمون بین المللی است که از معتبر ترین آزمون های زبان ترکی محسوب می شود . برای ورود به دانشگاه های معتبر و ترک زبان ترکیه قبولی در این آزمون الزامی است . آزمون تومر مخفف شده کلمه Türkce ögrelim merkezi این آزمون به دو صورت دیپلما (Diploma) و سرتیفیکیت (Certificate) برگزار میشود. مدرک دیپلما مدرکی است که مادامالعمر اعتبار دارد و در صورتی که زمان آزمون دورههای پیشرفته را گذرانده نمره و قبول کسب کرده باشد، به وی اعطا میشود.
آزمون سرتیفیکا در پایان دورههای 2A و 1 B و B2 گرفته میشود و برای هر سطح مدرکی داده میشود در هر بخش از آزمون تومریک حداقل و یک حداکثر نمره لحاظ شده است که مجموع بالاترین نمره 100 و حداقل نمره 60 خواهد بود. برگزارکننده اصلی این آزمون دانشگاه آنکارا بود، و برای ثبتنام باید به سایت این دانشگاه مراجعه کنند. این آزمون در ایران و چند شهر ترکیه برگزار میشود.
مقاطع بالای دانشگاهی در کشور ترکیه میشود) هر ترم شامل 10 جلسه میباشد. لازم به ذکر است با پکیجهای خصوصی ایساتیس تعداد جلسات کمتر خواهد شد.
آزمون زبان Yös
زبان YOS مخفف Yabanci Uyruklu ögrenci sinavi است که توسط دانشگاه ترکیه برای دانشجویان غیرترک زبان جهت پذیرش در رشتههای دندانپزشکی، داروسازی، پزشکی، مهندسی و علوم انسانی در مقطع لیسانس میباشد.
اگر در این آزمون قبول شوید غیر از اینکه از دانشگاه مقصد پذیرش دریافت میکنید از هزینه دانشگاهی هم کم خواهد شد.
سوالات به صورت کیفی میباشند و مدت پاسخگویی 60 دقیقه است برای شرکت در این آزمون فقط باید از طریق مراکز تحت نظر دانشگاهها و مؤسسات کشور ترکیه اقدام کنید.
مدت زمان اعتبار این آزمون 2 سال است. برای شرکت در این آزمون حتماً باید دوره دبیرستان را به پایان رسانده باشید. این آزمون از دو بخش تشکیل شده است :
- بخش اول آزمون در زمینه هوش و ریاضی شامل 80 سوال، 30 سوال
- بخش دوم آزمون برای سنجش تسلط زبان ترکی
آزمون بینالمللی Tys / TPE
آزمون Tys نام دیگرش (TPE (Turkish Proficiency Exam) است این آزمون را مرکز یونس امره Yunus Emre برگزار میشود. افرادی که قصد تحصیل در کشور ترکیه را دارند در این آزمون شرکت میکنند. این آزمون برای سنجیدن سطح و مهارتهای زبان ترکی میپردازد. و کسانی که دارای مدک این آزمون باشند نیازی به شرکت در کلاسهای زبان در دانشگاههای ترکیه نخواهد داشت. این آزمون 3 بار در سال و در ماههای ژانویه، می، سپتامبر برگزار میشود و چهار مهارت زبان شنیداری، گفتاری، خوانداری و نوشتاری در این آزمون سنجیده میشود. مدت زمان این آزمون 180 دقیقه است و شرکتکننده امتحان باید به 80 سوال پاسخ دهد و حداکثر نمره آزمون 100 میباشد. هزینه آزمون 100 دلار امریکا است و حداقل نمره قبولی نیز 55 میباشد.
این آزمون 2 سال اعتبار دارد.
این دوره حدود یک نیم سال طول میکشد
نظرات شما عزیزان:
|